Friday, September 26, 2008

Shopping Raya!!

Ampang Park
Semalam petang pergi Ampang Park dengan Elle. Cari kasut raya. Kitorang masuk kedai kasut yang last kitorang pegi masa cari kasut untuk perkahwinan Cem kat Dewan Perdana bulan 5 yang lepas. Mata aku focus pada kasut warna pink dan purple jer. Dapat satu aku try. Hurm nice! Elle cakap comel. Hehe. Elle lak try kasut yang dia nak sangat beli mase kahwen Cem ari tu. Dia tak dapat nak beli time tu sebab bajet dah lari. Kali ni dia try betul2 dan dia kompiden kasut tu memang kena ngan baju2 raya dia yang vouge tu. hehe.. Try punye try dia beli gak kasut tu. Dia tanye kat amoi kedai tu "Ada saiz 7 tak?" Amoi tu balas, "Saiz 7, u pakai besar la. U dah pernah try dulu besar." Elle pandang aku, aku pandang Elle then kitorang gelak. Tak sangka amoi tu ingat muka Elle yang pernah try kasut tu bulan 5 yang lepas. Kira 4 yang bulan lepas la kan. Memang tajam ingatan amoi comel tuh. Dia pun senyum jek tengok kitorang gelak.. hikhik.. Aku lak nak beli tapi cash tak ade. Duit belum cucuk sebab tunggu gaji masuk. Aku dah aim satu kasut kaler pink seakan2 purple. Lepas jer tanye Rini yang kat opis gaji dah masuk belom aku terus jer gi cari ATM machine sebab nak keluarkan duit nak beli kasut aku itu. heh.

Elle's

Mine

Alamanda

Hari ni aku pergi Alamanda lak sorang2. Saje jer nak membazirkan duit lagi. Aku dah lame sangat teringin nak tukar purse aku. So aku tetibe teringatkan Sembonia. Pergi Alamanda, Sembonia memang tengah sale gile2. Dah lah ramai gile orang. Aku tengok ramai orang perempuan. Yelah aku pergi time solat Jumaat. hehe. Lagi2 masuk kedai kasut Vincci, Nose, Nichii memang ramai sangat orang tengah try kasut. Sampai aku nak try kasut pun tak dapat. Sempit gile nak berdiri di tengah2 orang ramai tu. Pergi Nichii baru tak ramai sangat orang sebab kasut kat situ tak banyak sangat. Akhirnya aku beli gak satu purse Sembonia dan satu kasut Nichii. Hehe. Kasut lagi! Adoyaiii

Jusco

Lepas ke Alamanda aku terus pergi Jusco pulak sebab nak pos raya jer sebenarnya dan bayar duit internet bulanan. Lepas tu jalan2 lagi termasuk kedai Body Shop plak. Gatal plak aku ni nak try pakai Body Scrub. Akak promoter Body Shop tu bersungguh2 promot Body Scrub tu. Aku memang dah lame nak beli Body Scrub. Lepas tu aku try bau satu2 Body Scrub yang ade, aku berkenan dengan bau bunga Moringa name dia. Sedap bau dia. Pastu aku beli dengan lotion dia sekali sebab bau dia memang sedap. Aku suka. Then bila di jumlahkan barang2 tu, si akak promoter tu kate kalo aku beli barang lagi cukupkan lagi RM8 aku bleh dapat member card The Body Shop. Aku pun amikkan la sarung tangan yang memang untuk scrub badan tu warna pink. hehe so dapatlah aku member card tu. Membazirkan aku ni kawan2....kih kih kih

5 comments:

Hanney Hanafiah said...

manyaknye kasut dieee..jeles2

NaughtiLiCiouS said...

blog i da ilang...ape tah i wat...sobssssssssssss

naughtylicious-rini said...

sya ade blog baruuuu...hehehe...

naughtylicious-rini said...

ciksue yang santek maniss...cemana nak wat page blog saya menarik cam awak punya?...ken u tic mi?? tenkiyu...ailebyu..

Putry Sue said...

cantik ke blog i? ade yg lagik cantik la...blog u yg lame pon cantek...camne u buat? ok nanti i teach u eh...ailebyu tuuuu!!