Saturday, October 25, 2008

My Very Bad Day!

Aku menangis semahu mahunya hari ni...yeahhh di pagi hari, pada mase aku masih blur2 lagi datang kerja setelah 2 hari bercuti rehat...tak ke hampeh pepagi dah membengkakkan mata...dah lah aku puasa hari ni...ntah batal ke tak puasa aku tak tahu tapi aku memang tak nak buka sebab sayang...aku stop nangis mase tu dah tengahari nak ke petang..sayang plak nak buka...Bear kate kalo tak memudaratkan tak pe...hehe so aku tak buka puasa la...

Pagi tu baru jer aku dengar cerita 'dia' ni memang hangin jer 2 3 hari ni...semalam Bear dengan Wanie dah kena marah dulu dah...so aku pikir aku selamat la sebab hari ni hari Sabtu dia tak de kat opis..tapi tekaan aku meleset jauhhhhh sekali...dia msg aku cakap nak cakap dengan aku...aku call lah...memula tu ok la...ape dia tanye sume aku jawap lah...mane yang aku tak tahu aku cakap jek aku memang tak tahu...bukan aku tak ambil tahu cuma selama ni benda ni tak kesah pun kalau tak amek tahu...aku bgtahu jer la ape yang aku tahu, termasuk semua yang di pesankan oleh Wanie yang bekerja malam tadi...lepas tu lame2 dia tanye lagi, "Ape lagi?" aku rase aku dah cakap ape yang semua patutnye aku cakap...Lepas tu dia tanye pasal AEC...pasal Start and Stop button lah, pasal login lah...lagi satu pasal MMSX AEC...memang aku tak tahu langsung pasal tu...aku tak tahu pun baru2 ni ade benda jadi kat AEC tu...rupanya bebudak ni baru cerita maybe dia kena bambu dulu dengan sesape pasal msg kat AEC pastu dia bambu lak kitorang ni...yang aku sedih sangat nih, aku masuk keje pukul 7, cek email ape yg baru pasal promo tu sume, lepas tu aku chat macam biase, bg diorang yang lain bekpes dulu pastu kul 8.30 dia dah suruh call pastu nak tanye DETAIL pasal benda2 ni semua..habis semua pasal MyGo yang sebenarnye tak ade problem sangat tu dia boleh jadikan bahan nak DOWN kan aku...dalam mase 1 jam 30 minit selepas korang cuti 2 hari korang rase korang bleh pick up ke semua ape yang dia nak? "Tu lah u, u tak cek email ke? u tak selak buku ke? u tak tgk ke cek list yang i dah buat yg i dah tampal kat situ?" dia nak cakap lah yang dia buat kerja tu semua..."U, kalau nak duduk dekat kerusi SYIFT LEADER tu u kena PANDAI, u kena....BLA BLA BLA taim tu aku dah jauhkan ganggang tepon tu dari telinga aku...malas aku nak dengar dia bebel...ingat aku nak sangat ke jadi syift leader tu...sakit hati aku tak dapat nak lawan balik ape dia cakap semua, last2 aku nangis jer...tu jer la yang dapat aku buat...ape lagi kan?

Aku kalau tak nangis aku nak jer cakap, "I ni baru jer masuk kerja...cuti 2 hari so amek mase la i nak tahu sume benda baru yang jadi dalam mase 2 hari ni...jangan la ingat i ni pon same PANDAI macam u...U boleh tahu semua benda dalam mase seminit jer...yer la u kan pandai...Otak i tak macam otak u...otak u cergas, otak i slow...benda yang i tak tahu ni cuba lah bgtahu elok2...jangan lah sambil beritahu tu sambil tu u nak downkan i...and last but not least, u are s**** ***!!!!!" wakakakaka amek kau...haaa dari pagi tadi aku tahan...WHATEVER!!!

Nasib baik hati aku di happykan bila dah nak balik...rupanya ada hadiah dan kad Deepavali untuk aku...hahahampeh betol sape yang hantar tu...kotak tu aku dah pandang dari pagi lagi kat meja Rini...nak tanye sape punya tapi malas...Ina sampai opis baru cakap kotak tu untuk aku...Elle paksa aku bukak gak kat opis, aku bukak tgk ade banyak cokelat dengan perfium!! yeayyyy!!! terima kasih sebab menceriakan end of my day today!! ;)

14 comments:

Hanney Hanafiah said...

alamakk..212 sexy tu...kite baru nak ngumpol duwet nak beli yang tu..mangiii kann..beh beh

Putry Sue said...

haah mangii gak...botol dia pun unik...tak sangka lak dapat..hehe

elle babe said...

ada satu bungkus ceklet xde lam pic sebab aku dh rembat makan kat opis.. makaseh ya huhu

saya comel said...

nak nyelit gakkk...sian u sue...*** tu memang F*** head skit...i pon da memang nyampah tgk muka die...die ingat die pandai sgt...x sedor yg ade diantara kita lagi pandai dr die...hehehe...*plok2 sue*...

saya comel said...

dak ELLE ni ade blog x?? huahuahauhau...nak rusakkan page model neh...

Putry Sue said...

hikhik rini.. segan i nangis smlm senonye.. seb bek u ade kan.. ngeee mwahhh2

PeXXaL said...

s**** ***!!!!! <<== dari tadi aku pikir, ape mende ni?

Putry Sue said...

wakakak ko tayah tau la pesal...kang ko x sangke aku leh berkate begitu...ahaks!

saya comel said...

ahahahhaa....i taw ape u kata..SeDAP TOL!! ahahahaha...mekaseh sebab kehadiran saya membua anda ok...hehe

Putry Sue said...

wakakakaka rini ni xde benda lain ke pikiaqqq?? hakhaktuihhh...caittttt

si sepet gurl said...

baek saye je jadik bos anda sume.. pasti xdak nak nanges2..kita p pulau sipadan lagik ada..hurmmm

Putry Sue said...

xnak la jadik staff ko..nanti dari ber ko aku jadik u i plak...xmo xmo...huahuahua

saya comel said...

wakakakakakka....wakakaakakak...

si sepet gurl said...

ok la tu u i drpd abg syg...chewah mueheheheh