Thursday, October 23, 2008

Spaghetti Bolognese

Resipi tradisi orang Itali

Alhamdulillah hari ni sempurna hari ketiga aku berpuasa 6..First time aku buat puasa 6 tahun ni...terbuka hati nak menambah pahala lagi...hehe...hari ni aku cuti so fikir punya fikir nak makan ape untuk berbuka aku terus dapat idea bile dok serve internet ternampak satu resepi ni dekat My Resipi. Aku terus bersiap nak pergi Jusco nak beli barang2 yang di perlukan..sesaje tak de buat ape time cuti, puasa lak tu so terbuka gak hati ni nak try buat spaghetti...aku shopping barang dapur sorang jer...macam best plak..tapi tak berape best lah...lagi best kalau berteman..tapi apekan daya...sobs...hehe takdelah...tak sedih pun...dah biase...ngeh2...biler dah beli semua, aku angkut semua naik atas, tukar baju, then start la Memasak Bersama Sue!! hahaha

Masak pon sorang2 jer...tapi bangga gak la dapur tak berape sepah sangat di kerjakan oleh aku...Che Leen dah siap nak pergi kerja tunggu gak aku sampai habis masak sebab dia nak makan dulu sebelum pergi kerja..So dia lah yang dapat makan dulu sebab aku puasa...hehe...entah ape rase pun aku tak tahu...dia cakap masam sikit but ok! Ok ada makna kot...haha ape pun untuk first time Ok tu kira okey la kan...ekeke

So inilah hasilnya....menu berbuka untuk hari ini..

7 comments:

saya comel said...

gune sos instant ke sos yang dibuat sendiri? masam tu kene tambah garam dan gula sedikit...huhuh..dapnyeee die masak...nanti saya post gamba masakan saya yang special sekali..AYAM GORENG...sekali rasa, pasti nak lagi...lalalala

Putry Sue said...

hahahaha...wahhh AYAM GORENG? ailaikkk...ekeke sos tu i wat sendiri laa...dah tambah gula dah pon still masam tp x la masam sangat...bese la mase masak tu i tgh pose lagi...ehehe

eLLe BaBe said...

aku tgk gambo2 masakan ko sendiri nape la ati aku ni x terbuka nk memasak eh.. wuts wrong with me? ekekekeke

Putry Sue said...

seru ko tak sampai lagik kot elle..kan aku yang kena kawen dulu...wakaka

nez macho said...

ala elle dh ko mmg xreti msk..wats wrong wif me kunun..cehhhhh

saya comel said...

wakakakakkakakakkakaka...gelakkan aje

elle babe said...

ko x yah nk gelakkan aku nez...perut kaber sikit eh..caitttt