Friday, October 31, 2008

Terima Kasih Banyak!!!!!!!!!!!!

Semalam, 30 Oktober 2008 dalam sejarah aku, Elle dan Che Leen pergi ke Pasar Borong untuk beli barang2 untuk memasak untuk menjamu kawan2 kami...Awal pagi pukul 6 dah bangun pergi pasar beli macam2 lah...Lepas tu singgah kedai mamak sarapan then lepas tu terus balik...Balik jer kitorang terus jer memulakan operasi menyediakan bahan2 untuk memasak, kopek bawang, siang sayur, basuh ayam dan lain2 lagi...Memang rase best lah sebab untuk pertama kali kitorang masak bersama2...

Ok lah aku macam malas lak nak bercerita panjang sebab penat memasak tak hilang lagi...yela untuk pertama kalinya aku masak sendiri Nasi Ayam resepi Abah aku ni....Selalunya Abah dan Kakngah je yang masak...hehehe...Lepas tu pulak masak nak sekali banyak...Nasib baik Che Leen ade...pehh terasa amat penatnye...Ok, menu untuk Open House kitorang adalah, Nasi Ayam, Mihun Sup, Rojak Petis, dan Air Biru Special...hehehe tak sangka aku Elle pandai wat air biru tu...idea kitorang nak letak biji selasih tu mase shoping barang dapur kat Tesco Ampang...

Kitorang siap dalam pukul 3 lebih...lepas tu mandi siapkan diri dan pakai baju putih...hehe saje plan nak pakai baju same kaler...yelaa sekali sekala kann pastu tunggu tetamu datang...Tetamu pertama kitorang ialah Hipo dan Wanie...diorang dari opis...so dekat jer la nak datang...diorang keluar waktu makan...memang ngam2...tapi diorang tak dapat nak stay lame...satu jam jer waktu rehat...Lepas tu plak Cem and her beloved husband, Roy pulak datang...aku suke tengok Roy makan...amat berselera sekali...siap tambah lagi...wahh dalam hati aku sedap ke?? Bukan ape kitorang memang tak sempat nak makan dulu so memang tak rase sepenuhnya ape rasenye makanan2 yang kitorang masak tu...kalau tak sedap tu maaf la ye...aku masih beginner...ehehehe...Lepas diorang Bai datang lepas tu Ina, Rini, Ghimau, Makcik CheLeen dan anak2 dia, Epul, Bonez, Epa, Pesal, Dehe, Ejas, Nexus, Mamacayang satu family, Yob, Huds, Zitop, Zura, Zet, and last sekali Acong (Elle's boyfriend) and his friends. Meriah u olls!!! Terima Kasih Banyak-banyakkkkkkkkkkk pada korang yang sudi datang...tak sangka korang nak datang makan kat rumah kami yg kecil comel ni...tak sangka korang berani nak makan masakan kitorang yang tak pandai masak ni...Terima Kasih Banyakkkkkkkkkk!!! (sambil kesat air mate yang bergenang) hehehe...dan aku nak mintak maaf la juga bagi pihak Elle dan Che Leen sekiranya ade yang tak sedap ke, terkurang ke tersilap ape2 ye selama korang kat rumah kitorang ni...ampunnnn!! apa2 pun korang mmg best sebab sudi datang...

Aku tergerak hati nak menjemput mamacayang satu family sebab aku teringatkan budi dia yang selalu sangat menghantar makanan untuk mod2 kat opis...Selalunya dia yang bagi makanan kat kitorang so aku memutuskan untuk menjemput dia rase masakan aku pulak...hehe dengan baik hatinya dia datang bawak puding...hmmm sedapppp...Terima kasih mama...mwahhhhh!!

Ni ade gambar yang sempat di rakamkan...tak amek gambar sangat sebab masing2 buzy layan tetamu yang datang...so mane yang sempat jer la...tu pun gambar banyak yang goyang...huhu maaf yer mane yang datang tapi takde dalam gambo...sob sob ;)

Last sekali bila semua dah balik barulah kitorang dapat makan...nasib baik makanan semua cukup...ngam2 ho!! aku yang dari petang tu memang lapar pun makan sikit jer sebab kenyang bila dapat mensajikan makanan untuk kawan2...lagi pun kalau aku dah penat memang dah tak boleh nak makan...ingat nak tidur jer la...lagi pon aku kerja pagi esoknya...so tak dapat aku nak juin Che Leen dan Elle kemas2 malam tu jugak...Lepas basuh muka, gosok gigi terus cakap ngan Che Leen mintak kebenaran nak tidur dulu...Che Leen kate "Pergilah nanti aku tinggalkan sikit kerja untuk ko" hehehe baiklah makkk!! Lagi sekali untuk korang yang datang, Terima Kasih Banyakkkkkkkkkk!!!

13 comments:

Hanney Hanafiah said...

sedap banget sue...maceh jempot kami..ehek asben saye memang sker perabis makanan umah org.lam perot die kan ada bby..hekhek..nnti pasni haruss terai buat nasi ayam gune resepi sue lak..beh!!

saya comel said...

thank you thank you...kat page i pon ade gamba korang...tq adik2...kasi akak makan...hehe...muwah2

Putry Sue said...

tengkiuuu cem...tengkiuuu rini..ehek sile2 try masak cem...kompem lagi sedap dari yg sue punye...hihi

saya comel said...

nanti i pon nak masak tuk korang...ayam GORENG...ikan GORENG...sayur GORENG...aiskrim GORENG...meriahuolls...hahahahha

NBMS said...

sedap laaa nasik ayam tu walopun lembek skit.. sambal dia terbaikkk.. sampai hati takde gambo aku.. sobss

Putry Sue said...

hehehe nasi ayam yang ko makan tu kitorang baru masak sebelom ko sampai sebab mmg kitorang masak bnyk kali sebab periuk kecik jek..so dengan bz layan tetamu sambil nak masak so terlembek la sikit...mahap yer cikZura..ekeke tuh la pasal, bz sangat sampai terlupe nak amek gamba gelpren artis ni...ish rugi2

Putry Sue said...

rini, i x pernah rase aiskrim GORENG...nak rase pelisssssssssss...huahuahua

Ztajonet said...

ha ahh sume makanan sedap2.. time kasih sbb jemput aku makan...

mari2.. saya dah ada belog!! heheh.. meh la visit2.. ada jualan murah!!

ni betul NEZ!!! said...

ehem ehem ni le pestime aku makan nasi ayam,bihun sup n air soda selasih aka clorox,tp sume sedap2 le..ni aku malas bersikap jujur ni...cissss...tp taun ni PERBERHENTIAN aku bekerja dapat gak le aku merasa HIPO masak,CEM masak SUE FRAP CIKLEEN masak..bak kata org bila aku dh xde kat astro leh le wat aku tingat masakan2 korg yg sedap2 tu..sobsobsob..mekasih le yg menjemput aku mengambil risiko memakan masakan korg yg superb tu...mekaseyyyyyyy...

Putry Sue said...

ko wat aku nangis la nez....sob sob terharu aku...huahuahua

Jura memang cun said...

siot je stetmen nenez tu. haha

nti dpt bonus, aku wat mkn2 kat rumah aku lak k..

tp tak ajak retis la.. nti korg terkejut tgk ke-inesen-an aku dpn dpn dia.. hehe

Putry Sue said...

alaaa ajak la weii.. nak tgk dia dekat2.. nak tgk mulut dia yg x bukak taim bercakap tuh.. kakaka

nez macho said...

ala setakat nak tgk mulut xbuka bila becakap,i pun leh wat...wakakakakak zura ko wat ektibiti yg menyesatkan ko ajak2 le aku..mentang2 le nanti aku bukan mod korg xmo ajak...hukhukhu