Wednesday, April 22, 2009

Hari-hari Bahagia Dan Tak Bahagia Yang Telah Berlalu Dan Yang Akan Datang

Cerita 1

Yeayy aku dah pandai main Winning Eleven. Sebelum ni kalau datang rumah Asraf selalu tengok dia main dengan adik-adik atau abang-abang dia saja. Dia pernah suruh aku belajar main sebab nanti nak lawan dengan aku katanya. Aku malas dan buat tak tahu jer masa tu. Lepas tu dia pasang PS kat dalam kereta pun aku berminat nak main game Super Mario je. Boleh? Hahaha.

Tapi 2 minggu lepas masa aku kat JB, masa dia bosan tunggu aku bersiap di rumah dia buka PS main Winning Eleven dalam kereta. Bila aku dah siap aku try la sambung main. Of course aku pilih Liverpool lwn Man U. Haha. Main hentam ape ntah yang aku tekan, sambil bawak kereta, Asraf ajar aku ape yang nak kena tekan. Main punya main sampai jari aku sakit, penat menjerit dalam kereta bila dapat GOL. Huahuahua. Syok jugak main Winning Eleven ni. Cuma tak puas sebab skrin kecil.


Cerita 2

Aku tak berapa syok sangat balik JB 2 minggu lepas. Mungkin sebab sekejap je kot. Itupun tak sangka dapat extra 1 day sebab aku dah mula masuk shift 4. Cuti Sabtu, Ahad dan Isnin. Alhamdulillah aku dah masuk shift. Tak larat aku nak bekerja setiap hari bangun pagi-pagi dan mengadap jammed, berebut parking, petang pulak nak balik pun mengadap jammed jugak. Alhamdulillah juga sebab shift 4. Ramai sikit budak-budak muda yang boleh aku geng. Nasib baik juga lah ada Huds @ Huda. Lagi best kalau geng-geng lain yang masih training sekarang ni masuk shift sama. Macam nak protes juga lah masa Gene cakap dia cuma nak seorang jer yang masuk shift. Tapi nak buat macam mana, setakat dalam hati jer lah boleh protes.

Cerita 3

Lately ni banyak benda yang buat aku banyak berfikir, memendam rasa, rasa tak puas hati, serba salah, sedih, pedih, pilu. Aku belum dapat luahkan semuanya. Baru separuh aku luahkan pada Asraf masa di JB hari tu. Tapi bukan semuanya pasal aku dan Asraf. Lebih kepada masalah family sendiri. Aku masih mencuba memahami dan menyelesaikannya sendiri tanpa perlu menyusahkan orang lain.

Aku mohon ampun dan maaf sekiranya aku ada terkecilkan hati sesiapa untuk masa-masa sekarang ni. Mungkin aku tak sengaja berkelakuan yang menyebabkan kecilnya hati sesiapa. Aku banyak masalah yang merayau-rayau dalam kepala aku ini sehinggakan tidak perasan sesiapa di sekeliling aku. I'M SORRY!

Cerita 4

Aku dah pandai buat kek! Kek keju! Sebelum ni aku pernah buat kek cokelat je. Tapi aku rasa tak sedap pulak kek yang aku buat ni. Tapi takpe first try memang macam tu kot? Haha sedapkan hati sendiri. Next time aku try lagi. :)


Cerita 5

Aku dapat merasakan sesuatu perubahan dalam diri aku lately ini. Aku menjadi lebih berani berhadapan dengan situasi yang kekok, berani bercakap dengan orang tidak aku kenali, malah marah orang tersebut dimana ada baik dan buruknya. Aku perlu kawal benda tu. Mungkin sebab hari untuk ke 25 tahun itu semakin dekat? Ya....aku akan melangkah ke 25 tahun Sabtu ini.

Masa aku belasan tahun dahulu aku merasakan bila sudah berumur 25 tahun tu, aku perlu lebih ke arah membina karier yang berjaya dan lebih ke arah membina keluarga sendiri. Dan yang penting perlu lebih berfikiran matang. Bukan lagi seorang budak perempuan tapi seorang wanita! Haha macam kelakar pun ada. Tak boleh banyak ketawa sekarang ni. Kena lebih fokus dan serius. Tapi jangan serius sangat. Gila! Hehehe

Aku dah bersedia untuk mengharungi hari-hari yang mencabar pada masa akan datang. Kena perlu lebih berhati-hati dalam merancang dan melangkah.


Cerita 6

Bila tengah bosan di office. Hehe

Bila tengah bosan mulakan aktiviti mengambil gambar. Mula-mula ambil gambar yang di zoom dari jauh.
Secantik mana kamera anda boleh ambil gambar bila di zoom?

Lepas tu amik gambar-gambar orang pasang LCD di office.

Konon-kononnya En. Masrohan nak merasmikan LCD baru tu. Tapi tekan punya tekan tak boleh jugak hidup.

Chandra pula datang kononnya nak membantu menghidupkan LCD itu.

Panjat pula untuk tengok ape yang tak kena. Masih juga tak boleh.

Rupanya LCD tu memang orang yang pasangkan tu belom sambungkan power dia. Hehehe. So tak dapatlah nak merasmikannya. Hehe

Cerita 7

Tahniah kepada Hipo @ Noreen kerana bakal mendapat cahaya mata yang ke-2. Dan Happy belated birthday untuk Ina atau pun di panggil Rina sekarang bila dah pindah NPU. Hehehe. Semoga ko panjang umur dan di murahkan rezeki selalu. Semoga ko juga senang melahirkan cahaya mata yang ke-2 nanti ;) Hadiah nanti aku bagi untuk baby baru eh. Kih kih kih

9 comments:

sob2 said...

mana kek saya?? dan dvd saya?? mencik!!!

si sepet gurl said...

oooo...ok...

JAYBEE said...

SELAMAT HARI LAHIR SUE..
SEMOGE PANJANG UMUR MURAH REZEKI..
SEMOGE HEPY DI SMPING ASRAF N KEJE BARU(DEPT BARU)..
HOPE TABAH MENJALANI HIDUP SETERUSNYA..

simplyME ;p said...

Happy Birthday kLoNgSueee..I knw as much as U hate to be reminded of it, U'll owez be older than me *lol* ;p

May Ur B'day be ze best coz I knw U obviously are.. & May Allah shower U wit endless blessings & dat watever U wish for comes Ur way..Amen! Big Luvvv xxxhugzxxx =)

mardya ramlee said...

hepi besdeiiiiiiiiiiiiii sue!!!
smoga hepi2 salu....
mwahhhhsss ;)

~Ferdishaa~

yatieee said...

epi besday beb...:)

yatieee said...

beb...
meh rajin2 kan tgn clik get-stylish.blogspot.com

:)
mwahhhh..

Anonymous said...

selamat ulang tahun kuucapkan dari jauh2 je..
muge sehat dan hebat sentiasa..

Idz BadBreakDancers said...

happy birthday akak sueee bebehh !

~Idz~

P/S: jgn nakal2 taw. anyway jgn lak marah idz cz men masuk jekk blog nehh.. sorry byk2 my sista!

(Out For Spm 2009,Doakan Idz.. Tq :D )