Tuesday, October 14, 2008

Cermin Keretaku Retak! :(




uuuwwwaaa!! tadi bangun awal pukul 2 lebih lepas kerja malam tadi...tido pun pukul 9 pagi sebab tengok dulu drama Gitar Tua ll kat Ria...paksa diri bangun walaupun mate menjerit2 suruh pejam balik...bangun, mandi, siap2 terus pegi Maybank, bank in kan duit untuk seseorang..hehe then lepas tu pergi Alamanda nak cari buku...jauhnye pergi sampai ke sana aku nak cari buku tu...then lepas tu terus balik...penat aku kontrol mata and kaki aku ni supaya tak tengok barang2 lain at kedai2 yang biasa aku masuk dan tengok dan beli...haha habis duit aku...ondaway balik tu tetiba aku dengar bunyi yg melantun ke arah cermin aku macam kalau korang tengah drive, kat depan kereta korang tu ada lori pasir ke lori batu ke kan batu and pasir2 tu terkeluar dari muatan lori tu pergi kat kereta korang kan? Masalahnye tak ada lori langsung kat depan kereta aku tu dan aku tak tau mana datangnya batu or anything la yg datang terus melantun ke arah cermin depan kereta aku tu bunyi 'pop' yang sangat kuat sampai aku pejam mate kuat2 sebab takut cermin tu pecah! Bila buka balik mate aku tengok betul2 depan mata aku cermin kereta aku retak macam sebesar duit syiling 20 sen. Huh!!! Rase macam nak menangis tapi aku tak dapat nak menangis. Terus call Asraf konon nak mengadu tapi dia tak angkat lak. Mesti dia tengah tidur sebab dia cuti hari ni sebab demam selsema. Tak apalah aku terus tutup radio, tenangkan diri aku. Aku terus jer drive macam biasa walaupun mata sakit memandang retak tu betul2 depan mata aku. Apalah nasib!

2 comments:

saya comel said...

tu laa...kalau x bawak i jalan2, pasti jadik mende yg x elok...hmm...kan da retak windscreen...xde la...heheh...gurau

Putry Sue said...

sob sob :(