Monday, March 23, 2009

Bila Sedap Mengata

Siapa tak pernah mengata? Aku rasa semua pernah kan. Aku pun pernah. Lebih-lebih lagi sekarang ni. Ni nak mengata gak ni.

Aku memang dah lama tak baca blog-blog yang di tulis oleh seorang LELAKI. Aku biasa baca blog yang di tulis oleh seorang perempuan saje. Bukan apa, macam tak kena sangat bila LELAKI selalu tulis blog ni. LELAKI kan seharusnya lebih memikirkan tentang karier, masa depan, bekerja keras untuk mencari duit untuk berumahtangga, cari nafkah untuk anak isteri. Itu apa yang aku fikirlah. Tapi kalau blog ni memang di kena mengenakan dengan karier (yang membawa keuntungan dan rezeki) tak ape lah jugak. Itu pun tak selalu update.

Ni ada yang selalu update tapi dok lah cerita pasal si dia ni dia tu macam ni macam tu lah. Walaupun tak tulis nama, kadang-kadang kita sendiri pun dah boleh agak siapa. Dah macam orang perempuan pulak kan? Dok mengata dia ni dia tu macam ni macam tu. Macam aku sekarang ni lah. Aku tengah dok mengata lah ni. Mesti ada yang boleh agak. Jarang lah aku nak update blog untuk mengata seseorang itu saje. Aku lebih gemar tulis pasal diri aku, family aku, bf aku atau kawan-kawan baik aku.

Aku rasa kalau orang tak 'usik' aku, aku takkan 'usik' orang tu. Aku ada buat salah ke kat dia ek? Apa yang dia tak puas hati pun aku tak tahu lah. Ke dia tak puas hati sebab aku lagi comel dari awek dia? Ni yang buat aku tak boleh duduk diam. Sebab bila aku duduk diam orang pulak tak senang tengok aku duduk diam. Ada jer benda dia nak wat aku melenting. Tapi aku melenting dalam ni je lah.

Hoi ENCIK PECINTA SI MUNCUNG! Ko sedap dok ngata muka org mcm cina bukit, sindir, perli, mainkan nama bapak orang sana sini, baik ko jaga diri ko, jaga awek ko, jage tepi kain ko sendiri boleh tak. Ko dok ngata orang tak kahwin lagi, tak tunang lagi, ko tu dah kawin ke? Mentang-mentang ko pandai sikit, mula lah nak bangga diri, nak down kan orang lain yang kurang pandai. Jangan bangga sangat weh. Ini lah pertama kali aku jumpa LELAKI yang kuat mengata dari perempuan. Ko, awek ko dengan kawan ko pun sama je. TAK ADA LIFE! Bila dah tak ada life mula lah cari salah, cacat orang lain. Macam diri sendiri tuh dah PERFECT sangat.

Yang aku geram bila ko dok ngata muka awek orang macam ni macam tu, macam lah awek ko tu lawa macam Nora Danish. Awek sendiri ...... bla bla bla (TERPAKSA senset)

Aku tau, ko suka dok ngata orang yang sukakan baju berfesyen macam aku dan kawan-kawan aku yang JAUH lebih muda dari ko ni sebab.....awek ko sendiri tak TAHU berfesyen kan? Ya lah, macam kitorang ni baju bermacam fesyen, rambut berbagai gaya, kasut berkaler-kaler. Ko CEMBURU kan sebenarnya awek ko tak comel, tak best, tak pandai bergaya macam kitorang ni. Bila tak dapat mula lah ko nak tarik perhatian kitorang dengan dok mengata kitorang. Kan kan kan kan?

Cerita-cerita ni semua bukan aku saja nak reka, aku dengar dari kawan-kawan yang lain jugak. Kawan-kawan yang rapat dengan ko sendiri pun ada cerita. Ko dok cerita pasal orang lain jangan ingat tak ada orang dok cerita pasal ko. Macam aku ni lah. Aku tahu ko dok cerita pasal aku sebab tu aku dok cerita pasal ko lak. Kita saling bercerita lah ni kan. Huahuahua.

Aku perempuan weh, so orang dah tau orang perempuan ni memang suka mengata. Ko tu LELAKI. Buruk bebeno bila lelaki mengata lebih dari perempuan. Ya dak? Umur ko tu dah patut ada anak 2 3 dah. Ni kawen pun belum. Dah la tak kawen lagi pastu lak dok mengata sana sini. Ubah-ubah lah sikit perangai tu. Ko dok kata orang sane sini tapi bila terkena batang hidung sendiri ko tak sedar.

Siapakah LELAKI ini? LU PIKIRLAH SENDIRI......

27 comments:

peminat sue x muncung said...

hui sapekah lelaki ini? pencinta muncung? awek dia cencorot ke?

huhu~

Putry Sue said...

Aku tujukan lagu Gives You Hell dari The All American Rejects KHAS untuk ENCIK PENCINTA SI MUNCUNG!!

Putry Sue said...

peminat sue x muncung: wakakaka gile kejam bg nama cencorot.

Aku terpaksa buang sikit-sikit ayat sebab kawan baik aku cakap macam kejam sangat la plak. kih kih kih

no life said...

sapa ek?..jeng jeng jeng..bila nak gussip neh??

Putry Sue said...

cik rini...jom menggedik pastu amek2 gambo...nanti i letak kat blog leh la org yg tgk tu mengata kat blog dia lak...kang kalo kite tak menggedik tak de keje lak dia nak buat...ekeke

simplyME ;p said...

muahahaha..you go girl!!! those jar head..& their absofreakinlutely pathetic gossips aite! a big duhhh for dat kinda a**hole

NBMS said...

tak puas hati aku tak tau sape ni.. cisss

tp aku mcm dpt agak. hahahaha

diana said...

sape ehh..?aku kenal tak?nak tau gak..ntah2 aku pn die kutuk ..muehehee

NBMS said...

yg ni pun aku dah tau gak! wakaakakka..

diana said...

wakakkakak..aku dh tau sape wakakkaka..

Putry Sue said...

hek adekcu...itu lah pasai...dah lame memendam raseee...kumpul punye kumpul dapat luahkan kat sini pun dah kire lega sikit hati ni...hehe

Putry Sue said...

apesal korang gelak sakan ni? tak bek gelak lelebih weh...hehe

no life said...

sebagai kawan, x baik kita gaduh2...Setiap org ade betol dan salahnya...so ape kata kita berdamai??...;-)...

Putry Sue said...

u memang kawan i...kan kita memang berdamai kan? u tak damai ke? ekeke

Hanney Hanafiah said...

aishh, caner akak cam ketinggalan ketapi ni dek oii..dok dengo citer2 baru la akak bukak blog adek ni haa, baru tau citer..kehkeh..

no life said...

damai laa...;-p...udah2 le tu....xmo la gado...org tu bergurau jek yang...

Putry Sue said...

ekekeke ahkak cem... ;p

rini...i rasa i tak gado pon...tak nampak kan kami bertekak ke ape ke kan? hanya luahan pada blog je...dats all...

gurau pun ada hadnya cik rini...makin kita diam makin menjadik lak 'gurau' dia tu...

Anonymous said...

dah jadi macam blog reporter hiburan plak aku tgk..

Anonymous said...

kawan2 takmo lawan..
lawan dalam blog takpe..

no life said...

anonymous ni anonymous sama lam blog i ke...hahaha...ya betol...gurau ade had...ok ok...senyum...ape2 pn, shopaholics rule...

Hanney Hanafiah said...

takper2, ahkak x seblah mane2 pon.tapi tetap ahkak sukung mane yang ahkak rasa betol =)

Putry Sue said...

i pon rase la rini...ekeke

hehe cem...its ok ;)

NBMS said...

aku tau sape anonymous ni! hahaha

Putry Sue said...

aku pun mcm dah tau sape...wek ;p

seronok lak.. said...

kakaka baru MAKHLUK tu tau sket langit tu tinggi ke rendah.. tapi tak bape kejam la.. kasik la lagi kow2 baru bes.. biar temasok sket muncong die tu.. dah panjang beno ke depan..kuikuikui

Putry Sue said...

wakakakakaka...adehh kang kejam sangat dah jadik macam dia plak wehh...bg dia sentap sikit2 jer dulu....ekeke

capri said...

wakakakkakaak
sangat besh bace ini blog..
adehh..
kensel teros nak wat blog..
kkakakakak..