Saturday, March 28, 2009

Sokongan Untuk Earth Hour!

Walaupun aku kurang pengetahuan tentang Earth Hour ini tapi sedikit aku tahu tentang tujuan diadakan Earth Hour ini. Aku menutup semua lampu di rumah aku bermula 8.30 malam sehingga lah 9.30 malam. Ya! Aku berseorangan di rumah kerana Che Leen mengikut suami balik Perak. Untuk pertama kalinya aku bergelap seorangan di rumah selama 1 jam. Alhamdulillah tiada apa yang berlaku. Lagi pun aku dah memang biasa seorangan di rumah. Biasalah orang tersayang jauh di mata so tak selalu sangat keluar dating kannnn....Lalala ;p

Hanya cahaya TV menerangi ruang tamu aku...hehehe

Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh Tabung Alam Sedunia WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac, yang mahukan kediaman dan pejabat untuk mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim. Dikendalikan oleh WWF Australia dan Sydney Morning, Herald pada 2007, dan mendapat sokongan dunia pada 2008.

7 comments:

no life said...

saya juga bergulap lam opis...seb bek xde tangan yang merayap...hahahaha

Putry Sue said...

wakakaka....ewwwwww....nak2 kalo tgn yg hitam....ekekeke

si sepet gurl said...

kakak aku ckp...sapa x tutup lampu tergolong dalam org2 yg BEBAL.. bpk aku dengan redha pun menggulapkan suma lampu rumah la tu jugak =)

si sepet gurl said...

kakak aku ckp...sapa x tutup lampu tergolong dalam org2 yg BEBAL.. bpk aku dengan redha pun menggulapkan suma lampu rumah la tu jugak =)

NBMS said...

nak email ko n ely pelis. nak add kat blog.

Putry Sue said...

nanti kalo nampak muka aku sile ingatkan aku yek!

riniDAbomb said...

ahaaha...tangan gulap??....musti tangan arab...hahahahahah